GIRO: DUMOULIN GRIJPT ROZE TRUI IN APELDOORN

GIRO: DUMOULIN GRIJPT ROZE TRUI IN APELDOORN

Tom Dumoulin heeft de openingstijdrit in de Giro d'Italia gewonnen. De Nederlander van Giant-Alpecin maakte zijn grote favorietenrol waar. Als beloning mag Dumoulin de roze trui dragen.

Tom Dumoulin was al de snelste bij het eerste tussenpunt. In het tweede deel van zijn race tegen de klok zakte het tempo iets weg en uiteindelijk hield de Limburger slechts een honderste van een seconde over op Primož Rogli? (LottoNL-Jumbo).

De renners moesten 9,8 kilometer afleggen in Apeldoorn. In die Gelderse stad kwam de ietwat zieke Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) er niet aan te pas. Concurrent Stefan Küng (BMC) leek Dumoulins tijd te benaderen, maar de Zwitser schoof onderuit na de eerste tijdsopname.

Voor een andere Nederlandse favoriet verliep de tijdrit dramatisch. Ook Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) ging onderuit in diezelfde bocht, zat daarna vloekend op zijn fiets en eindigde uiteindelijk op plek 101.

 

Lees het complete interview met Tom Dumoulin in de Wieler Revue Giro Special. In dit nummer ook interviews met Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde, Giro-baas Mauro Vegni en Tyler Farrar over Wouter Weylandt. Daarnaast een overzicht van alle etappes, alle ploegen en alle kanshebbers!

? Bestel hier de Wieler Revue Giro Special in onze webshop!