Vanmarcke: "Jammer dat ik het podium niet haal"

Vanmarcke: "Jammer dat ik het podium niet haal"

Sep Vanmarcke was ogenschijnlijk de beste in koers in Parijs-Roubaix. Toch moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. De kopman van LottoNL-Jumbo joeg het tempo de hoogte in op de Carrefour de l'Arbre, maar kon geen groot genoeg gaatje slaan. 

"Vanaf de start was het volle bak koers. Al vroeg ontstond dat selecte groepje, dat was perfect. Net voor het bos splitste het al, maar ik zat net aan de verkeerde kant", aldus Vanmarcke tegenover Sporza. "Ik raakte iets achterop en terugkomen heeft kracht gekost. Er zaten er vervolgens helaas een paar te linkeballen."

Vanmarcke leek op de kasseien een gat te kunnen slaan met de rest, maar het bleek niet genoeg om alleen voorop te geraken. "Ik probeerde het op Carrefour de l'Arbre. Ik ging goed vooruit en pakte tien seconden. Maar ze kwamen terug. Misschien ontbreekt nog de leeftijd om er vervolgens een tandje bij te zetten. Ik denk niet dat er een beter iemand was op de kasseien, maar op het asfalt was het niet genoeg. Op het einde zat iedereen stuk. Jammer dat ik het podium niet haal."