Eerste zege voor Sagan in regenboogtrui in Gent-Wevelgem

Eerste zege voor Sagan in regenboogtrui in Gent-Wevelgem

Peter Sagan heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. In een groep van vier was hij de snelste in de sprint. Sep Vanmarcke werd tweede en enigszins verrassend ging de derde plek naar Viacheslav Kuznetsov.

Vroeg in de wedstrijd was er een groep van vijf renners die zich afscheidden van het peloton, met daarbij Lieuwe Westra, Pavel Brutt, Josef Cerny, Jonas Rickaert en Simon Pellaud. Ondertussen was het in het peloton ook onrustig, want door de stevige wind brak het in twee stukken. Onder andere Sep Vanmarcke, Lars Boom en Zdenek Stybar misten de slag. Lange tijd bleef het verschil rond de minuut schommelen, maar onder het geweld van LottoNL-Jumbo en zelfs kopman Vanmarcke zelf keerde het tweede peloton terug.

Door de vroege koers kon de kopgroep hun aanval niet lang uitzingen. Op honderd kilometer van de meet al werd de ontsnapping teruggefloten. Daarna ontstond er nog een groep waar onder andere Tiesj Benoot deel van uitmaakte, maar ook die groep was geen lang leven beschoren. Per ongeluk vertrok Viacheslav Kuznetsov vervolgens op kousen voeten. De Rus van Katusha pakte al gauw een minuut in de aanloop naar de laatste beklimming van de Kemmelberg. De 'aanval' bleek een goede keuze, want Kuznetsov kon zijn karretje aanhangen bij de besten na de Kemmelberg.

Bij de favorieten bleven Peter Sagan, Fabian Cancellara en Vanmarcke over. Stybar, Matteo Trentin, Luke Rowe en Greg Van Avermaet waren dichtbij de kopgroep, maar wisten niet in het wiel te komen van de vier voorsten. Etixx-Quick Step formeerde zich nog wel, maar kon de groep niet meer terugbrengen. De voorsprong bleef schommelen rond de veertig seconden. In de laatste kilometer werd er getreuzeld bij de voorste vier. Kuznetsov ging als eerste aan en bleek nog een prima sprint in de benen te hebben, maar toch wisten Sagan en Vanmarcke de Rus nog te overvleugelen. Vanmarcke werd tweede en Kuznetsov derde.