Veneberg nieuwe bondscoach wegwielrennen, Lammerts TD

Veneberg nieuwe bondscoach wegwielrennen, Lammerts TD

Per 1 januari 2017 neemt technisch directeur Thorwald Veneberg de functie van bondscoach wegwielrennen mannen en vrouwen over van Johan Lammerts. De huidige bondscoach vervult vanaf die tijd de functie van technisch directeur.

Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de wereldkampioenschappen wegwielrennen in oktober neemt de 38-jarige Thorwald Veneberg de verantwoordelijkheid over de elite selectie dames en heren. Deze functie wordt nu ingevuld door Johan Lammerts. Vanaf dat moment vervult Lammerts de rol van technisch directeur vanuit het Uniebureau in Nieuwegein.

Geen makkelijke beslissing

Lammerts vond het geen makkelijke beslissing, maar staat wel achter zijn besluit. "De prettige manier waarop ik met beide groepen heb samengewerkt en de prachtige resultaten die we hebben behaald vervullen mij met trots."

Veneberg, die sinds 2009 de functie van technisch directeur vervulde, licht de wisseling van functies toe. "Wij denken door deze wisseling nieuwe ideeën in beide functies toe te kunnen passen. We hebben afgelopen jaren geprobeerd te bouwen aan stabiele en effectieve programma’s en denken dat het een goed moment is om een volgende stap te maken. Door deze ruil blijft de kennis binnen de KNWU, maar waait er toch een frisse wind."

Naast de wegwielrenners was Lammerts ook verantwoordelijk voor het veldrijden. Hoe deze functie in de toekomst ingevuld gaat worden wordt later bekendgemaakt.

De wereldkampioenschappen op de weg van 9-16 oktober in Doha, Qatar worden zoveel mogelijk gezamenlijk door Veneberg en Lammerts begeleid. De officiële overdracht van de functie vindt vanaf 1 januari 2017 plaats.

Op de foto: Thorwald Vennberg tijdens de Dag van de Wielersport 2014