HomeNieuwsJasper Stuyven wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Jasper Stuyven wint Kuurne-Brussel-Kuurne

De 23-jarige Jasper Stuyven van Trek-Segafredo heeft Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam weten te schrijven na een solo van 16,5 kilometer. Na 203 kilometer is hij de eerste na bijna twee decennia die solo ‘Kuurne’ weet te winnen. Alexander Kristoff sprintte daarachter voor Nacer Bouhanni naar een tweede plek. Groenewegen was de eerste Nederlander op een vierde plaats.

In de vlucht van de dag zaten Van Melsen, Turgot, Trosino, Boy van Poppel, De Vries, Van Ginneken, Barker, Boucher, Druyts, De Man en Cardis.  De Nederlanders waren goed vertegenwoordigd met vier man. Op 50 kilometer van het einde werden de eerste vroege vluchters terug genomen en begon het spel op de Nokereberg met aan de ene kant Julien Vermote en op de andere kant van de weg Jasper Stuyven. Na die Nokereberg kwam het peloton in de open vlakte en ontstonden drie groepen. In de voorste groep zaten onder andere Boonen, Van Avermaet, Vermote, Stuyven, Rowe, Naesen, Stamsnijder en Van Poppel was met Van Ginneken nog over van de vroege vlucht. In de tweede groep was het Lotto Soudal die de jacht leidde en waar een onfortuinlijke Stig Broeckx van de fiets werd gereden door een motard, nadat hij een kopbeurt had gedaan. Daarmee werd de jacht wat ontregeld.

Boy Van Poppel vervulde onderweg de rol van meesterknecht, nadat hij al de hele dag in de vlucht had gezeten. Hij zorgde er voor dat de groep met Boonen, Van Avermaet en Stuyven bleef draaien. Toen zijn werk was gedaan, was het tijd voor Stuyven om te vertrekken. Boonen reageerde, maar kwam er niet aan te pas. Na 16,5km solo kwam de voormalig wereldkampioen bij de junioren van 2009 als eerste aan. De sprint daarachter werd gewonnen door de Noor Kristoff voor Bouhanni en Groenewegen.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...