Velon komt met live koersdata dankzij samenwerking

Velon komt met live koersdata dankzij samenwerking

Velon, het collectief waarin elf WorldTour-ploegen vertegenwoordigd zijn, is een samenwerking aangegaan met Infront Sports & Media. Door de samenwerking komt Velon onder andere met live data tijdens wedstrijden.

Velon is bij het grote publiek voornamelijk bekend van de on-board camerabeelden tijdens koersen. De organisatie is een samenwerking aangegaan voor tien jaar met Infront Sports & Media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportmarketing.

Met de samenwerking moet er een 'langetermijn- en duurzaam economisch model voor de sport, de teams en de renners ontstaan', aldus het persbericht van Velon. De twee partijen willen door middel van technologische middelen de fans meer bij de wielerwereld betrekken. 'De eerste stap van het partnerschap bestaat uit het live presenteren van wedstrijddata tijdens koersen'. Volgens Cyclingnews zal de Ronde van Zwitserland de eerste wedstrijd zijn waarin live data getoond gaat worden.

Modernisering

Tom Dumoulin van Giant-Alpecin is enthousiast over de samenwerking tussen Velon en Infront Sports & Media. "Dit is geweldig nieuws voor het wielrennen. Deze samenwerking is de volgende stap in het moderniseren van onze sport. Met nieuwe technologieën zijn we in staat om het wielrennen nog dichterbij de fans te brengen."

Ook Robert Gesink kan zich vinden in de woorden van Dumoulin. "Een van de doelen van Velon is om de fans meer bij de sport te betrekken. Ik kan me voorstellen dat het leuk is voor de fans om tijdens wedstrijden live data te zien van mij en mijn rivalen."