Froome troeft ploeggenoot Kennaugh af in Herald Sun

Froome troeft ploeggenoot Kennaugh af in Herald Sun

Chris Froome is winnaar geworden van de Herald Sun Tour. De Sky-coureur was de sterkste in de laatste rit van de Australische koers en ging door die zege over teamgenoot Peter Kennaugh heen.

Het peloton moest 122 kilometer verslinden, met aan het eind drie ronden in het lokale Arthurs Seat. Daarbij stond ook driemaal de klim Arthurs Seat op het menu.

Vier renners hadden zin om het peloton voor te blijven. Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE), Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo), Patrick Shaw (Avanti IsoWhey Sport) en Benjamin Hill (Attaque Team Gusto) trokken er op uit, maar een grote voorsprong fietsten ze niet bij elkaar.

Tijdens de tweede beklimming van Arthurs Seat was het Joseph Cooper (Avanti IsoWhey Sport) die demarreerde en alleen Chris Froome kon volgen. De laatste klim zorgde voor afscheiding, want de Tour-winnaar ging alleen op pad.

De Sky-renner pakte zodoende de ritzege en ook de eindwinst in de Herald Sun Tour, want land- en teamgenoot en leider Peter Kennaugh kwam op 32 seconden van Froome binnen.