Groenewegen zegeviert in Spanje, Poels blijft leider

Groenewegen zegeviert in Spanje, Poels blijft leider

Ook na de derde etappe in de Ronde van Valencia gaat Wout Poels aan de leiding. De Nederlander behield de voorsprong van vijftien tellen op Luis Leon Sanchez. De dagzege ging naar Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo).

De coureurs moesten in Spanje 173,5 kilometer verteren tussen Sagunto en Alzira. Met slechts een klim van derde categorie in de beginfase van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zeven man: Enrico Barbin (Bardiani-CSF), Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias), Jorge Cubero (Burgos-BH), Artem Ovechkin en Roman Maikin (beiden Gazprom-RusVelo), Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) en Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA). Op twaalf kilometer van de finish werden ze gegrepen door het peloton, onder aanvoering van Team Sky.

Voor de tweede dag op rij probeerde Johnny Hoogerland (Roompot-Oranje Peloton) weg te springen, maar de Nederlander werd al snel weer gegrepen. Daarna was het de beurt aan Bob Jungels (Etixx-Quick Step), maar ook de Luxemburger werd teruggepakt door Cofidis, Solutions Crédits.

De Franse formatie zat goed met drie renners om Nacer Bouhanni aan de ritzege te helpen, maar in een rechtstreeks duel kwam Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) langszij. De Rus Alexander Porsev van Katusha werd derde.

Koninginnenrit

Morgen staat de koninginnenrit in de Ronde van Valencia op het programma. Dan moeten de renners van Orihuela naar Xorret del Catí fietsen over 141,3 kilometer. Onderweg komen de coureurs vier beklimmingen tegen; een van derde categorie, twee van tweede categorie en een van eerste categorie.