Kittel: "Wil critici de mond snoeren'

Kittel: "Wil critici de mond snoeren'

Marcel Kittel klopte gisteren met overmacht zijn concullega's in de Dubai Tour. Mark Cavendish, Giacomo Nizzolo, Sacha Modolo, niemand kwam echt in de buurt van de Duitse spurter van Etixx-Quick Step. "Ik wil critici hun ongelijk bewijzen, niet zozeer Cavendish verslaan."

De overwinning van Marcel Kittel gisteren in de Dubai Tour kwam voor sommige mensen als een verrassing. De nieuwe sportbom van Etixx-Quick Step heeft een waardeloos 2015 achter de rug en er waren twijfels of de Duitser weer op zijn oude niveau terug zou kunnen komen.

"Ik ben echt heel blij met deze zege, want niet iedereen had dit verwacht", zei Kittel nadat hij zijn leiderstrui omgehangen kreeg. "Dat was voor mij de uitdaging, om alle critici die zeiden dat ik niet meer gemotiveerd en lui zou zijn, te laten zien dat ze het verkeerd hebben."

De eerste etappe in het Midden-Oosten werd vooral gekenmerkt als het duel tussen Kittel en Mark Cavendish, die eveneens van team wisselde. "Voor mij ging het nooit om Cavendish te verslaan. We zijn beide naar een nieuwe ploeg verhuisd, maar ik weet zeker dat we beide gefocust zijn op onszelf. Er komen zoveel sprintduels dit jaar, dus het zal ook een keer voorkomen dat Cav een wedstrijd wint."