Nibali rijdt wellicht Tour als voorbereiding op Spelen

Nibali rijdt wellicht Tour als voorbereiding op Spelen

Vincenzo Nibali spelt met de gedachte om de Tour de France te rijden, ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Het Olympische evenement is, naast de Giro d'Italia, het hoofddoel van de Italiaan. 

Om te strijden met mannen als Chris Froome, Alejandro Valverde en Peter Sagan op het Olympisch parkoers wil Vincenzo Nibali kilometers maken op de Franse wegen.

"Om in vorm te geraken, heb je de Tour nodig", zegt Nibali tegen La Gazetta dello Sport. "Ik kijk samen met Astana-coach Paolo Slongo naar de ideale voorbereiding. Kan ik in vorm zijn in Rio zonder Tour? De rondes van Oostenrijk en Polen hebben niet detzelfde vibe als de Tour, maar kunnen een goed alternatief zijn."

Toekomst

Na een rumoerige Tour en Vuelta kwamen de geruchten op gang dat het huwelijk tussen Astana (lees: Alexander Vinokourov) en Nibali voorbij was. Maar de Haai van Messina ontkracht die geluiden in de Italiaanse krant.

"Ik heb juist tweemaal een contractverlening aangeboden gekregen van Astana. Tijdens de Vuelta en daarna nog een aanbieding van de Kazachen. Nu is het aan mij om te kiezen." Onder andere Trek Factory Racing zou naar de diensten van Nibali hengelen.

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue!