Einde Rabobank Development Team in zicht

Einde Rabobank Development Team in zicht

Het Rabobank Development Team bestaat na volgend jaar waarschijnlijk niet meer. De opheffing van de ontwikkelingsploeg is het gevolg van de aflopende sponsorovereenkomst tussen Rabobank en de KNWU.

Tijdens het najaarscongres van de KNWU werd bekend dat het contract tussen de KNWU en Rabobank eindigt en vooralsnog niet is verlengd. Daarmee stopt ook de financiering van het Rabobank Development Team, dat bij de nationale bond was ondergebracht sinds Rabobank in 2012 stopte met de sponsoring van de prof-wielerploeg. Mocht er geen nieuwe geldschieter gevonden worden, dan betekent dat het einde van de ontwikkelingsploeg.

Wat voor gevolgen het aflopende contract tussen de nationale bond en de bank heeft voor het vrouwenteam Rabo-Liv, is nog niet bekend.

De Vries in bestuur

Marijn de Vries is op het KNWU-congres benoemd als nieuw bestuurslid. De ex-wielrenster kijkt er naar uit om vanuit haar rol als bestuurslid de wielersport en zeker ook het vrouwenwielrennen naar een nog hoger plan te tillen.

"Internationaal zijn er veel positieve ontwikkelingen gaande rondom het vrouwenwielrennen. Als een van de leidende landen in het vrouwenwielrennen hebben we een extra verantwoordelijkheid om hier aan bij te dragen. Dat levert niet alleen internationaal, maar juist ook in Nederland kansen op. Een stevige en professionele basis waar zowel de huidige generatie rensters als ook de komende generatie wielrensters van gaan profiteren."