Traksel Test: Sensa Giulia G2

Traksel Test: Sensa Giulia G2

Zeg 'Nederlandse fietsen' en de meeste mensen denken meteen aan een Batavus of Gazelle. Tot een paar jaar terug zag ik deze merken veel rondrijden. Maar wat mij de laatste tijd is opgevallen, is dat je een hedendaagse Batavus- of Gazelle-racefiets bijna niet meer op de weg ziet. Moeten we dan naar een ‘buitenlands’ model grijpen? Nee, want in het oosten van ons land worden de Sensa-fietsen gefabriceerd.

De Sensa Giulia G2 is een matzwart model met witte letters. Ik ben een fan van less is more en daar is dit model zeker een goed voorbeeld van. Niet teveel kleuren, maar wel met lijnen die op de juiste plaats gespoten zijn. Door de grijze lijn van de kop van het frame over de bovenbuis richting de achterkant lijkt het alsof er een vervorming van het carbon is, waardoor deze vervorming er alleen maar meer uitspringt.

Carbon-wiel

Verder is deze fiets afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2 (elektronisch schakelen). Ik had zelf om een compact crankstel gevraagd, dus ook die zit er opgemonteerd. Waarom ik graag met een compact rijd? Als beroepsrenner reed ik al bijna nooit op mijn 53*11, tenzij er bijvoorbeeld in een waaier gereden moest worden. Nu ik voor mijn plezier fiets, houd ik het liefst nog steeds een redelijke cadans en dus rijd ik met een vijftig voorblad en twaalf tandjes achter.

De full carbon-wielen met carbon remrand zijn een extra optie. Standaard krijg je carbon wielen van dezelfde hoogte (55mm), alleen met een aluminium remrand. Eerlijk is eerlijk, zo’n volledig carbon-wiel maakt wel meer indruk. Het merk is Supra (eveneens van Intersens) en in het geval van mijn test gaat het om de Supra RFC 55 Elite. Een zeer mooie set wielen die niet misstaat in elke andere fietsen. De voorvork in de fiets is ook van dit merk en speciaal gemaakt voor de Giulia...

 

Bobbie Traksel test iedere editie een fiets voor Wieler Revue. Lees het volledige rapport over de Sensa Giulia G2 in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer een uitgebreide terugblik op de Vuelta a España en het WK wielrennen, een interview met Pieter Weening over zijn terugkeer naar Nederland en een reportage over het Museo del Ciclismo op de Sanctuaria della Madonna del Ghisallo. Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!