WK2015: Selecties Zwitserland en Groot-Brittannië bekendgemaakt

WK2015: Selecties Zwitserland en Groot-Brittannië bekendgemaakt

Terwijl de Ronde van Spanje richting zijn apotheose gaat, druppelen de selecties voor het wereldkampioenschap binnen. Zo maakten Zwitserland en Groot-Brittannië hun selecties bekend. Een update.

Mark Cavendish en Geraint Thomas zijn de speerpunten van de selectie van Groot-Brittannië. Het parkoers is echter niet in het voordeel van Cavendish. De voormalig regenboogtrui drager moet zien af te rekenen met drie heuveltjes in de laatste vijf kilometer. De omloop, met de kasseienklimmetjes, zou Geraint Thomas wel moeten liggen. De twee kleppers krijgen de volgende renners mee: Ian Stannard, Luke Rowe, Ben Swift, Andrew Fenn (allen Team Sky), Stephen Cummings (MTN-Qhubeka), Scott Thwaites (Team Bora Argon 18) en Alex Dowsett (Movistar). Vandaag viel Cavendish in de Tour of Britain. Door zijn tuimelpartij moest hij de strijd staken. Over eventuele kwetsuren is nog niet bekend.

 

Ook de Zwitsers hebben hun selectie onthuld. Zwitserland is zwaar gehavend door het wegvallen van Fabian Cancellara. Spartacus kon na zijn opgave in de Ronde van Spanje niet weer de kracht vinden terug te vechten. Diegene die nu de meubelen moeten redden namens Zwitserland zijn Michael Albasini (Orica-GreenEdge), Silvan Dillier (BMC) en Gregory Rast (Trek Factory Racing). Silvan Dillier won onlangs nog een etappe in de Arctic Tour of Norway.