Eén-tweetje Wanty-Groupe Gobert in Druivenkoers

Eén-tweetje Wanty-Groupe Gobert in Druivenkoers

Jérôme Baugnies heeft de Druivenkoers op zijn naam geschreven. Het succes van Wanty-Groupe Gobert in Overijse werd compleet toen ploegmaat Marco Marcato als tweede het podium mocht beklimmen.

Na 40 kilometer reed een kopgroep van vier renners weg uit het peloton. Wanty-Groupe Gobert controleerde samen met Lotto Soudal in het peloton. Nadat de kopgroep werd gegrepen waren er nog enkele aanvallers, totdat Jérôme Baugnies, Bjorn Leukemans en Marco Marcato op vier ronden van de aankomst de koers hard maakten op de Schavei.

Er werd gejaagd op de zeventien koplopers, maar het peloton zag ze niet meer terug. Wanty-Groupe Gobert speelde het numerieke overwicht goed uit. Bjorn Leukemans trok in de eennlaatste ronde ten aanval. In de laatste ronde was het aan Marco Marcato. Hij kreeg gezelschap van Sean De Bie van Lotto Soudal. Baugnies maakte als enige de oversteek naar de kop van de wedstrijd en wist de Druivenkoers daarna te winnen.

"Het is tot nu toe een rotseizoen geweest door een bacterie die ik aan het begin van het jaar op heb gelopen", aldus Baugnies. "Ik had niet verwacht dat ik dit jaar nog zou winnen. Ik hoop dat dit het begin is van meer want de ploeg raakt goed op toeren. We zijn moeilijk te kloppen en er komen nog mooie koersen die ons goed liggen."