Nibali: "Ik heb toch niemand vermoord?"

Nibali: "Ik heb toch niemand vermoord?"

Vincenzo Nibali begrijpt niets van de ophef die is ontstaan na zijn uitsluiting aan de Vuelta a España. De Italiaan is zelfs geschrokken van alle reacties die hij ontving na zijn ondoordachte actie.

Nibali werd aan het eind van de tweede etappe uit de Ronde van Spanje gezet, nadat hij nadrukkelijk aan de volgauto had gehangen, na een valpartij. De Astana-renner erkent dat hij fout is geweest en bood zijn excuses aan, maar is vooral ontsteld over de reacties van het publiek.

"Ik hou er niet van om als een monster behandeld te worden, want dat ben ik niet", zegt Nibali in de Gazzetta dello Sport. "Het lijkt nu alsof ik iemand heb vermoord, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb een fout gemaakt. Dat is alles."

"Sommige mensen houden niet van het Astana-team, dat is duidelijk", vervolgt hij in de Italiaanse sportkrant. "Daarom weet ik zeker dat de beslissing om me te diskwalificeren niet alleen door de wedstrijdjury is genomen. Ik kan het mis hebben, maar ook de UCI zal hier wel een rol in hebben gespeeld."

Nibali gebruikte de Vuelta om optimaal aan het WK in Richmond te beginnen. Nu denkt de Italiaan aan andere koersen, zoals de GP Ouest France-Plouay van aanstaande zondag.