Vuelta Vandaag: wederom een spurt?

Vuelta Vandaag: wederom een spurt?

Een vrijwel volledig vlakke rit, met in de finale een kort heuveltje. Zo kun je de vierde etappe omschrijven in de Vuelta. Net als de etappe van gisteren kunnen de klassementsrenners zich nog rustig houden, maar voor de sprinters geldt dat niet. De eerste drie etappes werden verreden in de provincie Malaga, maar vandaag rijdt het peloton Cadiz binnen.

De hitte kan een grote rol van betekenis spelen in het zuiden van Spanje, dat hebben we de afgelopen jaren al vaker gezien. Het gaat gedurende de etappe enigszins op en neer, maar dat zal geen grote nervositeit teweeg brengen in het peloton.

Naamloos

Start/finish

De start van de etappe heeft plaats in Estepona. Een plek aan de Costa del Sol die door de loop van de geschiedenis is geregeerd door Romeinen, Feniciërs en Arabieren. De plek staat vol met oude verdedigingswerken en torens die door de loop der jaren zijn geplaatst. De Moren zijn meer dan zeven eeuwen lang de baas geweest in Estepona, totdat zij door de christelijke koningen werden verjaagd tijdens de Reconquista.

Finishplaats Vejer de la Frontera staat bekend om de vele witte woningen. Een parel van Andalusië dat niet voor niets werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje. Op 200 meter boven de zeespiegel liggen de pueblos blancos, met in het centrum een mooi onderhouden Moors kasteel.