Dumoulin verbaast zichzelf in Spanje

Dumoulin verbaast zichzelf in Spanje

Tom Dumoulin kwam gisteren dichtbij etappewinst en de leiderstrui in de Vuelta à España. Esteban Chaves was in de laatste meters net iets te snel voor de Limburger. Maar het sterke optreden van Dumoulin stemt positief in kamp Giant-Alpecin.

De knappe prestatie verbaasde Dumoulin zelf ook. "Ik heb nog maar zeven weken getraind na mijn val in de Tour, dus uiteindelijk mag ik er best blij mee zijn", zegt hij tegen NOS. "Dat ik op een klim Quintana en Froome erafrijd, dat had ik niet gedacht."

Het was voor de renner van Giant-Alpecin zijn eerste wedstrijd - na de ploegentijdrit van zaterdag in de Ronde van Spanje - na zijn zware valpartij in de Tour de France. "Het kostte mij twee weken om te herstellen van mijn val in de Ronde van Frankrijk. Vanaf dat moment was ik vastberaden om nog sterker terug te komen. Ik heb hier hard gewerkt en het doet mij goed dat het zo uitpakt."

Dumoulin heeft de rode trui nog niet uit zijn hoofd gezet.  "Ik ben hier niet met klassementsambities, maar een dag of twee dagen de rode leiderstrui dragen is natuurlijk wel mooi." Wellicht dat de 24-jarige Nederlander vandaag wat bonificatieseconden kan sprokkelen om zijn achterstand van vijf tellen op Chaves te verkleinen.