Vuelta Vandaag: Kans voor de sprinters?

Vuelta Vandaag: Kans voor de sprinters?

Hoewel het eerste gedeelte van de etappe nog redelijk zwaar is met zelfs een berg van de eerste categorie, zullen de ploegen van de sprinters met inhoud deze kans niet onbenut willen laten. Als het peloton de Alto de Mijas en de Puerto del Leon gepasseerd is gaat het in een rechte vlakke lijn naar de finish in Malaga.

Het zuiden van Spanje kan eind augustus nog geteisterd worden door een allesverzengende hitte, dus daar zullen de renners mee om moeten kunnen gaan. Op acht kilometer van de streep ligt er nog een klein knikje in het parkoers maar dat moet normaal gesproken geen problemen opleveren voor de sprinters.

Start/Finish

In Mijas dat net boven de toeristische badplaats Fuengirola ligt wordt gekenmerkt door de pittoreske witte huisjes die aan de bergen geplakt lijken. Mijas staat bekend als pueblo blanco (de witte stad) en de ezeltaxi’s doen je terugdenken aan vroegere tijden. Ook staat Mijas bekend om een piepklein stierenvecht arenaatje.

Malaga heeft uiteraard veel meer bekendheid opgedaan in de loop der jaren. De Andalusische stad is de vijfde stad van Spanje met meer dan een half miljoen inwoners. Vijf jaar geleden was de laatste keer dat Malaga als aankomst diende in de Vuelta. Toen ging Phillipe Gilbert met de eer strijken, maar dat was op een lastige aankomst. Op de brede boulevard van Malaga zal er in elk geval een mooie strijd zijn voor de etappezege.