Julian Alaphilippe: revelatie van het voorjaar

Julian Alaphilippe: revelatie van het voorjaar
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

De verrassing van het voorjaar is Julian Alaphilippe. De Fransman van Etixx-Quick Step kon met de besten mee in de klassiekers, maar wil hij zijn seizoen niet veel liever afstemmen op de Tour de France?

Viermaal eindigde hij in de top-10 van een klassieker, met een tweede plaats in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik als hoogtepunten. Daar waar vele landgenoten dromen van de Tour de France, gedijt Alaphilippe misschien nog wel beter in de Ardennen.

Tour-debuut"Een debuut in de Tour de France van 2016 zou een ultieme droom zijn. Net als elke renner wil ik ook daar graag rijden. Ook dit jaar zaten er in het parkoers van de Ronde van Frankrijk een paar etappes waar ik wel wat in had kunnen doen. Als je dan ziet dat je ploeggenoten etappes winnen en dat Tony Martin in het geel rijdt, motiveert mij dat alleen nog maar meer. Maar mijn tijd gaat nog komen en dan wil ik er ook staan."

 

Lees het complete portret van Julian Alaphilippe in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer een uitgebreide voorbeschouwing op de Vuelta a España 2015, een gesprek met MTN-Qhubeka-ploegleider Michel Cornelisse over het ongekende succes van de Afrikaanse ploeg en een interview met Domenico Pozzovivo, die van Giro-crash naar Vuelta-zege hoopt te gaan. Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!