Pozzovivo: van horrorcrash naar Vuelta-vrijbuiter

Pozzovivo: van horrorcrash naar Vuelta-vrijbuiter

In de derde etappe van de Giro lag Domenico Pozzovivo een tijdlang levenloos op het asfalt na een geweldige smak in de afdaling van de Barbagelata. Het ergste werd gevreesd, maar enkele weken later stapte de kleine Italiaan alweer op de fiets ter voorbereiding op de Vuelta.

Pozzovivo heeft zich door de val in de Giro d'Italia niet van slag laten brengen en is in volle voorbereiding om zijn seizoen meer kleur te geven. Volgens de Italiaanse klimmer heeft zijn horrorcrash geen sporen nagelaten. "Ik ben vijf minuten buiten bewustzijn geweest en kan me niets van de val herinneren. Wellicht heb ik daardoor geen angst gekregen om te dalen."

De AG2R La Mondiale-coureur kijkt reikhalzend uit naar de Spaanse etappekoers. "In de komende Vuelta wil ik iets rechtzetten en bij de eerste vijf eindigen. Wat de etappes betreft weet ik dat er heel wat ritten zijn die mij goed moeten liggen. Er zijn veel aankomsten op een top, maar het meest intrigeert mij natuurlijk de zwaarste etappe. De elfde rit met aankomst op Cortals d’Encamp kent zes klimmen en daar wil ik echt een hoofdrol spelen."

 

Lees de indringende reportage over Domenico Pozzovivo in de nieuwe Wieler Revue. In dit nummer een uitgebreide voorbeschouwing op de Vuelta a España 2015, een interview met MTN-Qhubeka-ploegleider Michel Cornelisse en een portret van voorjaarsrevelatie Julian Alaphilippe. Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!