Eneco Tour Vandaag: verkapte Amstel Gold Race

Eneco Tour Vandaag: verkapte Amstel Gold Race

Het klassement is gisteren door de individuele tijdrit opgeschud. Met Nederlander Jos van Emden in de witte leiderstrui gaat het peloton voor het eerst heuvels opzoeken.

De vijfde etappe is de eerste van drie spektakelritten. Tussen Riemst en Sittard-Geleen liggen maar liefst 27 hellingen uit de Amstel Gold Race te wachten. De renners krijgen onder andere de Eyserbosweg, Gulperberg en Fromberg voor de wielen geschoven. Tel daarbij op dat het parkoers 179,6 kilometer lang is en dan weten we dat de klassementsmannen zich vandaag zullen tonen.

Vorig jaar was de etappe van Riemst naar Sittard-Geleen de afsluitende etappe van de Eneco Tour, was destijds een ritzege voor Guillaume Van Keirsbulck opleverde.

Jos van Emden van LottoNL-Jumbo rijdt dankzij een ijzersterke tijdrit in de leiderstrui. Ploeggenoot Wilco Kelderman - een kandidaat voor het eindklassement - staat op slechts vijf seconden van zijn landgenoot. Adriano Malori (Movistar) completeert de top-drie van de Eneco Tour op zeven seconden.

Niet ver achter het podium dienen eindzegekandidaten zich aan, met onder andere Lars Boom (op 7 seconden), Greg van Avermaet (op 14 seconden) en Philippe Gilbert (op 18 seconden).