Eneco Tour vandaag: Malori en Brändle tegen de Nederlanders

Eneco Tour vandaag: Malori en Brändle tegen de Nederlanders

Vandaag zullen de renners met ambities voor het algemeen klassement in de Eneco Tour zich moeten laten zien. In een tijdrit van 14 kilometer rondom Hoogerheide gaan de eerste (kleine) verschillen gemaakt worden.

De twee topfavorieten van vandaag komen uit Italië en Oostenrijk. Matthias Brändle (IAM Cycling), voormalig houder van het werelduurrecord, is een specialist in de materie en zal maar met één doel naar de Eneco Tour gekomen zijn. Dit geldt ook voor Adriano Malori. De Italiaan van Movistar wilde al graag in Utrecht winnen, maar krijgt nu in een vergelijkbare tijdrit kans op revanche.

De concurrentie zal waarschijnlijk uit Nederlandse hoek komen. Jos van Emden, Niki Terpstra, Lars Boom en Wilco Kelderman moeten allemaal in staat worden geacht om een goede tijdrit te rijden. Van Emden was al erg sterk in Utrecht met een vijfde plaats, en is in die vorm ook direct een favoriet in Hoogerheide. Voor de andere drie Nederlanders staat er ook nog meer op het spel, want een goede klassering vandaag zou een eindwinst in Geraardsbergen (zondag) weer wat waarschijnlijker maken. Ook andere favorieten als Greg van Avermaet, Philippe Gilbert en Simon Spilak zullen vandaag graag wat tijd willen pakken.

En dan is er nog de directe strijd om de witte leiderstrui. Jesper Asselman (foto) heeft één seconde voorsprong op Tom Boonen en Elia Viviani, en vooral van de Belg mag worden verwacht dat hij de Nederlander voorbij zal steken. De grote vraag is natuurlijk of het Boonen ook zal lukken om de tijdritkanonnen voor te blijven. Om kwart voor 5 vanmiddag zullen we het weten!