Hushovd droomt van 'All Norwegian Team'

Hushovd droomt van 'All Norwegian Team'

Thor Hushovd wil een WorldTour-ploeg oprichten dat '100 procent Noorwegen' is. Van ploegleiders tot renners en van sponsors tot materiaal, het moet allemaal made in Norway zijn.

Hushovd is sinds het einde van vorig seizoen met pensioen gegaan, maar werkt op de achtergrond aan een groots plan. Hij wil namelijk een Noors topteam startten dat vanaf 2017 meedraait op WorldTour-niveau, vertelt Hushovd vlak voor de aftrap van de Arctic Race of Norway. De ex-wereldkampioen volgt hiermee het voorbeeld van Roompot Oranje Peloton, dat volledig Nederlands is.

"Ik zou de manager van het team zijn en wil me laten omringen door de beste Noorse renners. Dan denken we automatisch aan Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff. Die laatste zal natuurlijk wel een dure vogel zijn, dat besef ik. Het Noorse volk begint helemaal in de ban te raken van de koers. En dat is te danken aan de goede resultaten van de Noorse renners. Ik heb er een goed oog in."

 

Wieler Revue is aanwezig bij de noordelijkste UCI-koers ter wereld: de Arctic Race of Norway. In het volgende nummer vind je een uitgebreide reportage over deze wedstrijd in Noorwegen!