HomeNieuwsEneco Tour vandaag: Sprinten in België

Eneco Tour vandaag: Sprinten in België

Na twee dagen in Nederland steekt de Eneco Tour vandaag de grens over. Tussen Beveren en Ardooie zullen 172 kilometer worden afgelegd. Dit zal de laatste kans zijn voor de sprinters om een rit te winnen, en dus zal André Greipel nog één keer vol willen gaan. En zal het Jesper Asselman lukken om zijn witte leiderstrui te verdedigen?

Nadat Greipel gisteren duidelijk maakte dat er over zijn vorm niet hoeft te worden getwijfeld, komt er vandaag direct een nieuwe kans voor de Duitse krachtpatser. Het parcours in België is nagenoeg vlak en een massasprint lijkt dan ook onvermijdelijk. Greipel is dan ook gelijk weer topfavoriet, maar misschien kan Elia Viviani hem andermaal verrassen. Ook zullen Tom Boonen en Jonas Vangenechten in eigen land wat willen laten zien.

Voor Asselman is het te hopen dat Greipel en Viviani niet met de ritzege zullen gaan lopen. Zij staan beiden het dichtst op de Nederlander, en kunnen de renner van Team Roompot dan ook uit de leiderstrui rijden, mochten zij in Ardooie winnen. Greipel gaf gisteren echter al aan niet met de leiderstrui bezig te zijn, maar dit als een mooi extraatje te zien. Ook Viviani en zijn ploeg (Sky) lieten Asselman gisteren begaan. De ploegleider van de Nederlander, Michael Boogerd, liet gisteren al weten aan Wieler Revue dat zijn ploeg de verantwoordelijkheid zal gaan nemen om de witte trui te verdedigen. 

Al met al staat er dus weer genoeg op het spel in België vandaag. Voor de sprinters is het de laatste kans op succes, en voor Asselman en Team Roompot zou het prachtig zijn om in de witte leiderstrui morgen in Hoogerheide te mogen starten. Voeg daar de spectaculaire Gouden Kilometer aan toe en er zal ook vandaag genoeg te beleven zijn in de Eneco Tour.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...