Ook Annemiek van Vleuten aangereden door auto

Ook Annemiek van Vleuten aangereden door auto

Annemiek van Vleuten is het trainingskamp in Livigno helaas op een bijzonder vervelende manier geëindigd. Ze is gisteren tijdens een training aangereden en ligt nu in het ziekenhuis van Sondalo.

"Een auto zag mij niet tijdens de training en sloeg af, waardoor ik werd geschept", vertelt Van Vleuten. "Het resultaat is dat ik hier nu lig met drie gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen. Ook heb ik ten gevolge van die gebroken ribben een klaplong opgelopen. Daar ben ik in het ziekenhuis inmiddels aan geholpen."

"Ik reed hier met een heel goed gevoel rond en was echt lekker aan het trainen", vervolgt de renster van Bigla Pro Cycling Team. "Dit is natuurlijk heel zuur, maar ik ben blij dat ik er relatief goed vanaf ben gekomen en het geen blijvende gevolgen heeft. Ik zal hier nog enkele dagen moeten blijven ter observatie. Daarna ga ik in Nederland samen met mijn artsen een plan maken voor mijn herstel."

Een heftige valpartij van Van Vleuten maakt vorig jaar een einde aan de podiumaspiraties van Rabo/Liv Cycling tijdens de ploegentijdrit voor vrouwen bij de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Van Vleuten kwam te ruim uit de bocht en werd gelanceerd door de trottoirrand. Anna van der Breggen kon haar niet meer ontwijken en smakte tegen het asfalt, net als haar teamgenotes.

Gisteren werd Laurens ten Dam ook al aangereden door een auto, waarbij hij een gebroken rugwervel opliep.