Froome beslist komende week over deelname Vuelta

Froome beslist komende week over deelname Vuelta

Het is nog steeds niet duidelijk of Christopher Froome dit jaar mee zal doen aan de Ronde van Spanje. Dat zei de Tourwinnaar gisteren na het criterium in Castillon, in de buurt van Bordeaux. Binnen 10 dagen komt er witte rook.

Froome, die sinds zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk van criterium naar criterium is gegaan, wil nu in overleg met de ploegleiding van Team Sky. Dan wordt er een beslissing genomen voor de rest van het seizoen van de Brit. Froome werd vorig jaar tweede in de Vuelta, achter winnaar Alberto Contador.

Overigens won Froome het criterium in de Franse stad niet. De Brit dacht dat zelf wel, maar hij stak de handen een ronde te vroeg de lucht in. Vervolgens wist Romain Bardet hem nog te passeren. Froome, die ditmaal wél werd toegejuicht door het Franse publiek, kon er na afloop wel om lachen: ''Ik dacht echt dat ik de finish gepasseerd was, en daarna had ik geen kracht meer om achter Bardet aan te gaan. Al met al heb ik een mooie avond gehad, zeker door de ontvangst van de fans hier.''