Cancellara: nee Eneco Tour, ja Vuelta

Cancellara: nee Eneco Tour, ja Vuelta

Fabian Cancellara maakt zijn rentree in het peloton niet in Bolsward, maar in Puerto Banús. De Zwitser is nog niet fit genoeg, na een zware valpartij in de Tour de France, om de enige Nederlandse rittenkoers uit de WorldTour te rijden. 

De Zwitser viel in de derde etappe van de Tour de France, richting de Muur van Huy. Uit medisch onderzoek bleek dat Cancellara breuken in twee rugwervels had opgelopen. Eerder dit seizoen kampte hij met dezelfde blessure, die hij opliep in de E3 Harelbeke.

De Eneco Tour komt simpelweg te vroeg voor Cancellara. "Het oorspronkelijke plan was om in het peloton terug te keren bij de Eneco Tour", zegt de Trek-renner. "Maar dat is nog te vroeg. Ik voel nog steeds een beetje pijn als ik me écht inspan."

De eerste etappe waar Cancellara aan de start zal verschijnen is de ploegentijdrit in de Ronde van Spanje. "Het wordt de zevende keer dat ik meedoe aan de Vuelta. Dat is een etappekoers die me ligt: veel kilometers, harde koers, goede wegen en fans die ons als sporters toejuichen. Bovenal heb ik gewoon zin om weer wedstrijden te rijden en op tijd in vorm te raken voor de wereldkampioenschappen. De eerste week zal zwaar zijn, maar ik heb het nodig."