Comeback Boom met etappezege in Denemarken

Comeback Boom met etappezege in Denemarken

Lars Boom heeft de eerste etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De Astana-renner liet zijn vijf medevluchters achter en kwam solo aan in de straten van Holstebro.

Het was voor Boom de eerste koers sinds zijn uitvallen in de Ronde van Frankrijk. Vorige maand stapte de zieke Vlijmenaar voor de start van de tiende etappe af.

SoloDe vlucht van de dag bestond uit Pim Ligthart (Lotto Soudal), Ivar Slik (Roompot Oranje Peloton), Valerio Agnoli (Astana), Kenny de Ketele (Topsport Vlaanderen-Baloise), Stefan Djurhus (Almeborg) en Casper Pedersen (Riwal Platform). Het zestal werd op zeventien kilometer van de meet teruggehaald door het peloton.

Toch ontsnapte er wederom een aantal renners. Ditmaal waren Boom (Astana), Lars Bak (Lotto Soudal), Chris Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo), Mads Pedersen (Cult Energy), Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) en Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) vooraan te vinden. Het razende peloton - onder aanvoering van MTN-Qhubeka - achtervolgde het zestal, waar Boom het op vijftienhonderd meter van de finish wegsprong en uiteindelijk solo aankwam.

VoorbereidingBoom bereidt zich in Denemarken voor op de Eneco Tour, een koers die hij drie jaar geleden op zijn naam schreef.