/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fwieler-revue%2Fsource%2Fwielerrevue%2F2015%2F08%2FCORVOS_00025286-321.jpg)
Er werd tijdens de tweede etappe in de Tour geen berg beklommen, maar toch was er direct sprake van een slagveld. Het kiezen van de juiste positie, nog voordat de waaiers gevormd worden, bleek van cruciaal belang.
De renners die achteraan zaten te harken op het kantje, konden onmogelijk nog voorin raken. Het was een mooi schouwspel, maar hoe zet je als renner zon waaier op?
De basis van het waaierrijden is de enkele waaier. Wanneer de snelheid opgevoerd wordt, is het handiger om in een dubbele waaier te rijden. Iedere wielrenner kan met zijn ogen dicht in een dubbele waaier rijden, ook de renners uit Spanje, Frankrijk en Italië. Maar het wordt pas lastig als de waaiers in koers moeten worden gemaakt...
Lees hoe je een waaier opzet en hoe je in een waaier blijft in de nieuwe Wieler Revue. In dit nummer ook een uitgebreide terugblik op de Tour de France 2015, een analyse van de groeiende macht van de ASO en een interview met Giro Rosa-winnares Anna van der Breggen. Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!