Pelucchi klopt Kittel na massale valpartij

Pelucchi klopt Kittel na massale valpartij

Matteo Pelucchi heeft de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Italiaan van IAM Cycling klopte Marcel Kittel, gisteren nog winnaar van de eerste etappe. In de laatste honderden meters kwam door het gedrang van de sprintersploegen Caleb Ewan ten val en nam een rits aan sprinters met zich mee.

Het parkoers van de tweede rit in de Tour de Pologne was uitgestippeld voor de sprinters. In de ontsnapping van de dag zat Nederlanders Martijn Keizer van LottoNL-Jumbo, samen met Adrian Kurek, Kamil Gradek en Sander Armée. Tot op ongeveer twintig kilometer van de streept hield het kwartet stand, waarna het een race naar de finish werd.

In de finale was het een wisseling van de wacht. Katusha, Trek, Orica-GreenEdge en Lampre-Merida snelden langs elkaar heen in het gedrang, waardoor Caleb Ewan van de Australische ploeg ter val kwam. Hij nam vele renners met zich mee en blokkeerde daardoor de doorgang.

De sprint ging tussen een handvol coureurs, waarvan Pelucchi de snelste was. Kittel kwam net tekort - nadat de Duitser gisteren eindelijk weer eens een rit won - maar blijft wel leider in het algemeen klassement. Giacomo Nizzolo (Trek) maakte het podium compleet van de tweede rit in de Ronde van Polen.