HomeNieuwsWorld Cup-zegs Schürter en Neff, Terpstra en Van Houts degelijk

World Cup-zegs Schürter en Neff, Terpstra en Van Houts degelijk

De World Cup mountainbike in Mont-Sainte-Anne is afgelopen weekend uitgedraaid op een klassiek duel tussen de Zwitser Nino Schürter en de Franse wereldkampioen Julien Absalon. De twee vonden elkaar redelijk vroeg in de wedstrijd, reden weg bij de rest van het veld en lieten de beslissing op de laatste ronde aankomen. Op een van de langere beklimmingen op het parcours zette Schürter de aanval in, pakte een kleine voorsprong en dat hield de coureur van Scott-Odlo vast tot het einde.

De race had veel weg van die van vorig jaar in het Canadese plaatsje. Ook toen vonden de twee kemphanen elkaar na twee rondes. Toen maakte Schürter een foutje, vocht zich terug en liet Absalon uiteindelijk zestien seconden achter zich. Dat verschil was nu twee seconden minder . Voor Schürter was het zijn eerste World Cup-zege van dit seizoen. Omdat klassementsleider Jaroslav Kulhavy slechts dertiende werd, pakte de Zwitser ook de leiding in de World Cup-overall. “Ik ben echt heel blij met deze zege”, zei  Schürter kort na afloop.

Rudi van Houts, die zich vorig weekeinde op het EK kwalificeerde voor de Olympische Spelen, reed vrijwel de hele race net buiten de top twintig. De coureur van Multivan-Merida finishte leek in de slotfase nog wat plekken goed te maken – hij reed even negentiende –  maar finishte uiteindelijk op de 21e plaats.  Dat was één plekje beter dan vorig jaar in Canada.

Bij de elite-vrouwen ging de winst naar de Zwitserse Jolanda Neff. De leidster in het World-Cup-klassement reed van start tot finish aan de leiding en boekte zo haar derde wereldbekerzege van het seizoen. Ze rekende af met Catherine Pendrel (tweede) en Pauline Ferrand-Prevot (derde). Anne Terpstra finishte als vijftiende.

Op het technische, rotsachtige parcours pakte Neff al vroeg een flink voorsprong, die ze gedurende race verder uitbouwde naar boven de minuut. Pas in de laatste rondes moest ze, mede door een paar kleine schuivers, wat tijd toegeven op haar concurrentes. De zege kwam voor de mountainbikester van Stockli echter geen moment in gevaar.

Terpstra reed een degelijke race, waarin ze na één ronde als twintigste doorkwam. Door twee snelle rondes laag in de 16 minuten klom ze op naar plek vijftien en die positie consolideerde met drie rondes hoog in de zestien minuten. Terpstra gaf net geen acht minuten toe op Neff.

bannerbikesight

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...