Strijd om de bollentrui ongemeen spannend

Strijd om de bollentrui ongemeen spannend

Daar waar er niet heel veel meer op het spel lijkt te staan in de strijd om het geel, groen en wit, is de strijd om de bolletjestrui nog lang niet gestreden. Nog 5 man maken kans op de bergtrui, elk met een geheel andere voorgeschiedenis.

De man die op dit moment in de bolletjestrui rijdt is Joaquim Rodriguez. De Spanjaard ging voor een plaats in de top 3, maar heeft dat inmiddels op moeten geven. Met 2 etappezeges in de pocket is de bolletjestrui een mooie bonus. Vorig jaar probeerde Purito dit overigens ook al: dit mislukte toen jammerlijk.Romain Bardet zal graag een vervolg geven aan zijn mooie zege van gisteren. De Fransman staat gelijk met Rodriguez, maar de Spanjaard kwam vaker als eerste over de streep op een zwaardere col. Mocht Bardet nog een beetje energie hebben, dan is dit de kans op de bergtrui voor hem. Probleem is dat hij tot dusver na elke etappe waarin hij aanviel, een terugslag had op de volgende dag.Jakob Fuglsang lijkt ook ingezet te hebben op de bollen. De Deen werd gisteren aangereden door een motor, en heeft daar duidelijk last van gehad. In de adrenaline kan hij vandaag wraak nemen. Het zou de Tour voor Astana toch nog een beetje kleur geven.Christopher Froome staat vierde in dit klassement, maar dat komt vooral door zijn overwinning op La Pierre-Saint-Martin, waar hij direct al 50 punten binnenhaalde. De bergtrui lijkt geen prioriteit te zijn voor de Brit, maar met een goede beklimming op La Toussiere en L'Alpe D'Huez zijn al veel punten binnen te halen.Serge Pauwels is misschien wel één van de grootste verrassingen van deze Tour de France. De Belg van MTN-Qhubeka rijdt fantastisch, zit elke dag mee in de kopgroep en staat inmiddels veertiende in het algemeen klassement. Een bergtrui zou zijn Tour, maar ook die van zijn ploeg, nog mooier maken dan die al is.

Het klassement op dit moment:1. Rodriguez 68 punten2. Bardet 68 punten3. Fuglsang 64 punten4. Froome 61 punten5. Pauwels 55 punten

In de laatste twee Alpenetappes is een maximum van 135 punten te behalen. Alleen al degene die als eerste aankomt op L'Alpe D'Huez krijgt 50 punten.