HomeNieuwsMadiot deelt sneer uit aan UCI en Tinkov: 'Blijkbaar weet hij nu...

Madiot deelt sneer uit aan UCI en Tinkov: ‘Blijkbaar weet hij nu wie ik ben’

Op de weg is de Tour de France ook dit jaar weer een groot succes, maar achter de schermen is de sfeer behoorlijk grimmig. De megacampers van Sky, de slechte Franse hotels, en de rol van de UCI en de A.S.O.: de ploegleiders hebben er maar druk mee. Nu haalt Marc Madiot (FDJ) weer uit naar enkele collega’s.

In zijn column voor Cyclingnews veegt Madiot de vloer aan met de UCI en Oleg Tinkov. baas van Saxo-Tinkoff. De anonieme rol van de mondiale fietsbond zorgt voor veel onbegrip bij Madiot. ”De UCI staat nooit op als er iets aan de hand is. Of het nou om doping gaat, of om elektrische fietsen, ze zullen nooit wat doen. Dat was met Hein Verbruggen al zo in 1998 tijdens de Festina-affaire, en ook nu zien we Thomas Cookson nergens. De samenwerking tussen de A.S.O. en de UCI loopt totaal niet, zo kan het zijn dat in elke koers die we rijden weer andere regels gelden. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Ook Tinkov kan weinig goed doen bij Madiot: ”Eerst zei hij mij niet te kennen, maar inmiddels noemt hij me een communist. Misschien word ik wel een Republikein als ik me aansluit bij Velon (samenwerkingsverband van een grote groep wielerploegen, red.) maar daar heb ik geen zin in. Ik wil kunnen zeggen wat ik denk, en niet klakkeloos de mening van meneer Tinkov moeten volgen. Ik hoop dat hij weet dat we hier in Frankrijk vrijheid van meningsuiting hebben, en dat de guillotine al een tijdje niet meer bestaat.”

Ook voor de journalisten en analisten was er nog een boodschap: ”We blijven het proberen met Thibaut Pinot. Hopelijk komt zijn dag nog. De mensen die zeiden dat hij de rit naar Mende heeft verloren omdat hij het niet eens was met Romain Bardet, maar dat is klinkklare onzin. Stephen Cummings (die de etappe won) had maar 5 seconden minder nodig voor de klim. Hij had altijd gewonnen. Pinot en Bardet hebben dus niks doms gedaan. Wel grappig dat deze mensen die onze tactiek bekritiseren, ook enorm opgewonden raken van de 5 tweede plaatsen van Peter Sagan…”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...