Gesink en Kelderman bedanken voor Vuelta

Gesink en Kelderman bedanken voor Vuelta

Robert Gesink en Wilco Kelderman verschijnen dit jaar niet aan de start van de Ronde van Spanje. Volgens de renners van LottoNL-Jumbo past de Vuelta niet in hun programma.

“Nee dank je, dat zou een beetje te veel zijn”, zegt Gesink tegen Nu.nl. “Ik rijd de Ronde van Polen en zoals het er nu op staat de World Tour-wedstrijden in Quebec en Montréal, het WK ploegentijdrit en de Ronde van Lombardije.” De Achterhoeker moest vorig jaar noodgedwongen de Vuelta verlaten vanwege privé-omstandigheden. Gesink bezette op dat moment de zevende plaats in het algemeen klassement.

Ook Kelderman bewandelt een andere route dan in 2014, die afgelopen jaar nog op de veertiende stek in de Ronde van Spanje eindigde. “De Vuelta is te veel van het goede. Ik ga in ieder geval de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour rijden. Er zijn nog meer wedstrijden die me liggen, het seizoen is nog lang zat. Ik wil er nog wel wat moois van maken, met zo'n Tour wil ik niet eindigen.”

Eerder werd al bekend dat Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 22 augustus aan start van de Vuelta te staan.