HomeNieuwsTOUR: MAJKA WINT IN CAUTERETS

TOUR: MAJKA WINT IN CAUTERETS

Rafal Majka heeft de tiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Pool van Tinkoff-Saxo was de sterkste van een groep van zeven vluchters. Dan Martin werd tweede, voor Emanuel Buchmann, de kampioen van Duitsland. Bauke Mollema sloop aan het einde weg uit de groep met favorieten en won enkele seconden op de groep met onder anderen Christopher Froome en Robert Gesink. 

Vanaf het begin werd er keihard gekoerst vandaag. Boasson Hagen, Jungels, Kwiatkowski en Lieuwe Westra probeerden weg te rijden, maar kregen niet het fiat van het peloton. Een nerveuze openingsfase was het gevolg. Meerdere renners waagden een ontsnappingspoging, waaronder Laurens ten Dam, maar uiteindelijk was het een zevental dat kon wegrijden.

Majka, Voeckler, Morabito, Pauwels en Buchmann mochten het gaan proberen. Later voegden Démare en Simon zich bij deze groep. Met 2 oud-winnaars van de bolletjestrui (Voeckler in 2012, Majka in 2014), leken er ook andere belangen mee te spelen. Ook Daniel Martin sloot nog aan: De Ier van Cannondale-Garmin gebruikte de Col d’Aspin om in één ruk naar de koplopers te rijden. Hij kwam meteen ook als eerste aan op de top.

Op de Tourmalet loste Majka zijn vluchtgenoten. Alleen Pauwels kon het tempo van de Pool een beetje volgen. Daarachter voerde Astana het tempo op. Dit zorgde meteen weer voor de bekende afvallers (Pinot, Bardet, Péraud, Rodriguez). Ook Warren Barguil raakte in de problemen. Het was Nibali zelf die het tempo aangaf in de groep der favorieten, waarna Team Sky het overnam. Robert Gesink en Bauke Mollema konden goed volgen.

De afdaling van de Tourmalet leverde, op een aantal overstekende koeien na, niet veel vuurwerk op. Alleen Barguil slaagde er in om zich weer bij de groep met favorieten te voegen. Op de Côte de Cauterets kwam de zege van Majka niet meer in gevaar. Daarachter slaagde Martin er nog in om Pauwels te passeren. Ook Buchmann ging de Belg nog voorbij.

In de groep van de favorieten probeerde Bauke Mollema nog wat tijd terug te pakken op de slotklim.  Onder anderen Porte en Nibali moesten lossen. De kopman van Trek won een tiental seconden op de eindstreep. De rest van de favorieten voor het algemeen klassement, waaronder Robert Gesink, zaten in de groep met gele trui Froome.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Belgische renner Julian Mertens in kunstmatige coma na ongeval op training

Team Bingoal WB meldt op sociale media dat de 25-jarige Belgische renner Julian Mertens...

Victor Campenaerts maakt zich gereed voor comeback: ‘Soms dacht ik echt: wat doe ik met mijn leven?’

Victor Campenaerts liep een breuk in zijn wervelkolom op na een valpartij in Bredene...

Lotto Dstny wil af van Ridley: financieel ongenoegen en problemen met materiaal zorgen voor spanningen

Lotto Dstny rijdt al 12 jaar rond met de fietsen van het Belgische Ridley....

📸 Bahrain-Victorious trekt met nieuwe outfit én fiets naar Tour

De laatste jaren maken veel WorldTour-ploegen er een gewoonte van om voor een grote...

Meer zoals dit

Belgische renner Julian Mertens in kunstmatige coma na ongeval op training

Team Bingoal WB meldt op sociale media dat de 25-jarige Belgische renner Julian Mertens...

Lotto Dstny wil af van Ridley: financieel ongenoegen en problemen met materiaal zorgen voor spanningen

Lotto Dstny rijdt al 12 jaar rond met de fietsen van het Belgische Ridley....

Serry spreekt van zwaarste Giro die hij meemaakte: ‘Ik begon zelfs te hyperventileren, bibberde bijna van mijn fiets’

Een aantal dagen na de Giro d'Italia rakelt hij de drie weken in Italië...