HomeNieuwsTOUR: MAJKA WINT IN CAUTERETS

TOUR: MAJKA WINT IN CAUTERETS

Rafal Majka heeft de tiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Pool van Tinkoff-Saxo was de sterkste van een groep van zeven vluchters. Dan Martin werd tweede, voor Emanuel Buchmann, de kampioen van Duitsland. Bauke Mollema sloop aan het einde weg uit de groep met favorieten en won enkele seconden op de groep met onder anderen Christopher Froome en Robert Gesink. 

Vanaf het begin werd er keihard gekoerst vandaag. Boasson Hagen, Jungels, Kwiatkowski en Lieuwe Westra probeerden weg te rijden, maar kregen niet het fiat van het peloton. Een nerveuze openingsfase was het gevolg. Meerdere renners waagden een ontsnappingspoging, waaronder Laurens ten Dam, maar uiteindelijk was het een zevental dat kon wegrijden.

Majka, Voeckler, Morabito, Pauwels en Buchmann mochten het gaan proberen. Later voegden Démare en Simon zich bij deze groep. Met 2 oud-winnaars van de bolletjestrui (Voeckler in 2012, Majka in 2014), leken er ook andere belangen mee te spelen. Ook Daniel Martin sloot nog aan: De Ier van Cannondale-Garmin gebruikte de Col d’Aspin om in één ruk naar de koplopers te rijden. Hij kwam meteen ook als eerste aan op de top.

Op de Tourmalet loste Majka zijn vluchtgenoten. Alleen Pauwels kon het tempo van de Pool een beetje volgen. Daarachter voerde Astana het tempo op. Dit zorgde meteen weer voor de bekende afvallers (Pinot, Bardet, Péraud, Rodriguez). Ook Warren Barguil raakte in de problemen. Het was Nibali zelf die het tempo aangaf in de groep der favorieten, waarna Team Sky het overnam. Robert Gesink en Bauke Mollema konden goed volgen.

De afdaling van de Tourmalet leverde, op een aantal overstekende koeien na, niet veel vuurwerk op. Alleen Barguil slaagde er in om zich weer bij de groep met favorieten te voegen. Op de Côte de Cauterets kwam de zege van Majka niet meer in gevaar. Daarachter slaagde Martin er nog in om Pauwels te passeren. Ook Buchmann ging de Belg nog voorbij.

In de groep van de favorieten probeerde Bauke Mollema nog wat tijd terug te pakken op de slotklim.  Onder anderen Porte en Nibali moesten lossen. De kopman van Trek won een tiental seconden op de eindstreep. De rest van de favorieten voor het algemeen klassement, waaronder Robert Gesink, zaten in de groep met gele trui Froome.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...