Westra zoekt aanval na deceptie Nibali

Westra zoekt aanval na deceptie Nibali

Lieuwe Westra bekijkt de inzinking van zijn kopman Vincenzo Nibali van de zonnige kant. De Friese renner van Astana probeert mee te zitten in een ontsnapping.

Vincenzo Nibali kreeg tijdens de eerste bergetappe van de Tour de France een forse opdonder te verwerken. De regerend Tourwinnaar kon de favorieten op de slotklim naar La Pierre-Saint-Martin niet volgen en verloor daardoor vier minuten en vijfentwintig seconden op ritwinnaar Chris Froome. In het algemeen klassement staat de Italiaan tiende op bijna zeven minuten.

“De uitslag liegt niet, aldus Westra tegen het AD. “Eén is de winnaar, de rest kent zijn plek. Nibali gaat de Tour de France niet winnen. Het is nu tijd om de balans op te maken.” Het verdict is dat Astana zich met Jakob Fuglsang (13e op 8.41) op het algemeen klassement richt en dat Westra meewil in een (kansrijke) ontsnapping voor een dagprijs.

Westra: “Ik heb gisteren voor het eerst echt mijn benen getest. Dat ging heel goed. Daarom wil ik aanvallen, zoveel kansen krijg ik niet in mijn leven. Als je één krijgt, moet je daar vol voor gaan. Misschien ga ik in de etappe van vandaag wel in de aanval, of elke dag.”