HomeNieuwsTOUR: CAVENDISH NEEMT REVANCHE

TOUR: CAVENDISH NEEMT REVANCHE

Mark Cavendish heeft de zevende etappe van de Tour de France gewonnen. De man van het Isle of Man was in Fougères de snelste in de massasprint.  Hij versloeg André Greipel op de streep en voorkwam zo de hattrick van de Duitser. Peter Sagan werd derde. Christopher Froome is de nieuwe leider in de Tour, aangezien er vandaag zonder gele trui werd gereden in verband met de opgave van Tony Martin.

De Tour trok vandaag richting Bretagne, en dus wilden de renners van Bretagne-Séché Environnement zich graag laten zien voor eigen publiek. Zij zaten dan ook met twee man in de vlucht van de dag: dit waren de Fransen Brice Feillu en Anthony Delaplace. De Spanjaard Luis Ángel Maté, de Kroaat Kristijan Durasek en de man in de bollentrui, Daniel Teklehaimanot (Eritrea) waren de andere vluchters. Voor Teklehaimanot was de enige ‘berg’ van de dag, de Côte de Canapville (vierde categorie) na 12 kilometer, een kans om zijn voorsprong in het bergklassement te vergroten. Hij won het sprintje op de berg dan ook zonder problemen.

De vluchters hadden ook vandaag geen kans, en op 11 kilometer van de aankomst werden de laatste twee (Feillu en Maté) ingerekend. Op 3 kilometer op de aankomst probeerden de sprinters hun treintjes te vormen. Het was Katusha dat de sprint aantrok voor Kristoff, maar Greipel ging als eerste aan. De man in de groene trui was echter minder rap dan Cavendish, die Etixx-Quick Step haar derde overwinning bezorgde. Greipel werd twee, Sagan derde.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...