'Bestbetaalde Franse renner ooit' richt zich op Vuelta en WK

'Bestbetaalde Franse renner ooit' richt zich op Vuelta en WK

De Tour de France van 2015 is uitgelopen op een deceptie voor Nacer Bouhanni. De sprinter van Cofidis kwam gisteren ten val en moest opgeven. Hij kijkt echter ook alweer vooruit.

Bouhanni (24 jaar) reageert vandaag ontgoocheld in l'Equipe. ''Als je door een slechte voorbereiding uiteindelijk op 2 centimeter tekort komt in een massasprint, dan kan je jezelf iets verwijten, maar dit is gewoon botte pech. In een afdaling viel er iemand voor mij, waarna ik precies op de kant viel waar ik in het Franse kampioenschap ook al gevallen was. Ik kon bijna niet meer ademen. Toen wist ik dat het voorbij was.''

Het is voor Bouhanni al de vijfde keer in zes grote rondes dat hij heeft moeten opgeven. Alleen de Giro 2014, waarin hij 3 etappes en de puntentrui won, reed de Fransman uit. In Frankrijk was er veel verwacht van Bouhanni, die sinds zijn overstap van FDJ naar Cofidis de bestbetaalde Franse renner uit de geschiedenis was geworden: hij verdient naar verluid 1,3 miljoen euro per jaar. Door deze status ligt Bouhanni dan ook onder een vergrootglas in Frankrijk: hij zou teveel kebab en pizza's eten, en zodoende niet genoeg voor zijn sport leven.

Bouhanni wil hier echter niets van weten: ''Ik heb me keihard voorbereid voor de Tour, en sinds mijn val in het Franse kampioenschap heb ik louter pech gehad. Drie valpartijen in tien dagen, dat is gewoon dramatisch." De Fransman gaat echter niet bij de pakken neerzitten. ''Ik ga me voorbereiden op het einde van het seizoen. Hopelijk kan ik revanche nemen in de Vuelta en op het WK in Amerika,'' besluit Bouhanni.