Titelstrijd barst los in Emmen

Handbiker Tim de Vries is woensdag voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Ook het tandemduo Odette van Deudekom en Kim van Dijk zegevierde op de tijdrit in Emmen.

Handbike mannen H5/0De Vinkevener De Vries had over een afstand van 18,4 kilometer een gemiddelde van 40,071 km/h. Met een tijd van 27:33,05 was hij bijna een halve minuut sneller dan de nummer twee Jetze Plat (28:01,41). Het brons ging naar Johan Reekers (29:19,59).

Handbike mannen H4In de categorie H4 was het een stuk minder spannend. Herber Burggraaf won overtuigend met een tijd van 27:05,66. De Zijdervelder was, hiermee ruim zes minuten sneller dan nummer twee John Vink (33:20,92). De bronzen medaille werd in ontvangst genomen door Sein Snippe (37:36,00).

Handbike mannen H3Mischa Hielkema mocht in de categorie H3 de kampioenstrui in ontvangst nemen. De inwoner uit Standaardbuiten kwam met een tijd van 27:37,06 als snelste over de finish. Tweede werd Sidney Dito met 28:53,55. Het brons ging naar Aksel Cijntje (31:28,91).

Handbike mannen H1Edwin ter Steege was de enige deelnemer in de categorie handbike H1. Hij noteerde na 18,4 kilometer een tijd van 47:29,23.

Handbike vrouwen H1-H5/0Ook de vrouwen kwamen vandaag uit in de categorie handbiken. Wederom bleek Laura de Vaan na 18,4 kilometer de snelste. Haar tijd van 30:17,26 was een seconde sneller dan nummert wee Jennette Jansen (31:17,96). Petra Garnier zette met 37:13,16 de derde tijd neer.

Cycling mannen C1-C5Na 18,4 kilometer liet Arnoud Nijhuis de klok stilzetten op 28:10,08. Dit bleek uiteindelijk de snelste tijd in de categorie cycling. Sven Boekhoeven noteerde een tijd van 27:23,49. Dit was goed voor het zilver. Martin van der Pol kreeg de bronzen medaille (52:57,84).

Cycling vrouwen C1-C5Drievoudig wereldkampioen op de baan Alyda Norbruis kwam uit op de categorie cycling. Zij toonde aan opnieuw oppermachtig te zijn. Met een tijd van 29:35,53 liet zij haar tegenstandsters ruim achter zich. Eva van Glasenap stond op de een na hoogste trede met een tijd van 33:22,21. Het podium werd gecomplementeerd door Ellis van Loenhout (34:01,97).

Tandem mannenBij de tandem mannen mag Vincent ter Schure zich, samen met piloot Timo Fransen, Nederlands kampioen noemen. Met een tijd van 21:15,57 kwam het tandemduo uit op een gemiddelde snelheid van 51,930 km/h over 18,4 kilometer. Zilver was voor het tandemduo Alfred Stelleman en Aldo Klomp (22:32,05). Rinne Oost kwam met zijn piloot Cor van Leeuwen na 22:40,96 minuten over de finish. Uiteindelijk goed genoeg voor de bronzen plak.

Tandem vrouwenIn de categorie tandem vrouwen was het verschil tussen de Nederlands kampioen en de nummer twee minder dan een seconde. De strijd werd in het voordeel beslecht van het duo Odette van Deudekom met pilote Kim van Dijk (24:15,62). Op 55 seconden achterstand eindigden Anouk van Bommel/Sigrid Jochems (25:10,87). Met een tijd van 28:08,62 mochten Loes Bloo/Samantha van Steenis het brons ontvangen.

Tri-cyclingLisette de Heide vertegenwoordigde bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden de categorie tri-cycling. Zij kwam na 41:23,15 minuten over de finish.

Tevreden stafBondscoach tandem en cycling Johan Procee kijkt terug op een mooi kampioenschap. “We zijn zeer tevreden over het verloop van de tijdritten. De verwachtingen werden waargemaakt wat heeft geresulteerd in mooie kampioenen. Daarnaast zijn we als technische staf erg tevreden met de groei in de dames categorie cycling. De dames zijn in staat om elkaar naar een hoger niveau te stuwen.”