Gesink blij met top tien in Zwitserland

Gesink blij met top tien in Zwitserland

Robert Gesink kijkt terug op een goede Ronde van Zwitserland, zo vertelt de door vele blessures geplaagde Varssevelder op de website van zijn ploeg Lotto-Jumbo.

,,Twee keer in de top tien, dat is best goed", zei Gesink na de tijdrit. ,,Ik had natuurlijk graag beter gedaan, maar tijdens de aan deze ronde voorafgaande hoogtestage moest ik een paar trainingen laten liggen door vermoeidheid. Ik kon daarom niet zo scherp aan het begin van deze koers staan. Daarom kon ik niet meedoen voor de winst."

Gesink vertrouwt op een verbetering van de vorm door de hoogtestage. ,,Het echte effect van mijn training op hoogte komt later. Ik heb hier iedere dag alles gegeven en in de Tour zal zich dat uitbetalen." De komende weken zal Gesink de kasseienetappe van de Tour verkennen en doet hij hetzelfde met de Pyreneeënetappes. Hij doet niet mee aan het Nederlands kampioenschap.

,,Ik richt me altijd op de eerstkomende doelstelling. Dat was eerst de Ronde van Zwitserland. Nu gaat de knop om en staat alles in dienst van de Tour. Ik ben zekerder geworden van mezelf en heb mezelf verbeterd. Nu is het tijd om me weer op te laden. De Tour de France is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en dit jaar is het extra speciaal met de start in Utrecht", besluit Gesink.