Sagan zonder tegenstand in Zwitserland

Sagan zonder tegenstand in Zwitserland

Peter Sagan was de snelste sprinter in de Ronde van Zwitserland vandaag. In Biel/Bienne was de Slowaak in een bochtige finale te sterk voor Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal) en Alexander Kristoff (Katusha) . Thibaut Pinot (Fdj.fr) rijdt ook morgen in de gele leiderstrui.

Vier vluchters kregen niet meer dan vier minuten van het peloton: Marek Rutkiewicz (CCC Sprandi-Polkowice) was het avontuur aangegaan met Jerôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Axel Domont (AG2R-La Mondiale) en de oud-wereldkampioen bij zowel de junioren als de beloften Matej Mohoric (Garmin-Cannondale).

Vooral Etixx-Quick Step mende de meute, aangezien het voor Mark Cavendish de eerste kans op een zege was in deze negen dagen durende ronde. Adriano Malori en Francisco Ventoso (Movistar) zetten een tegenaanval op gang en reden lange tijd tussen de kopgroep en het peloton. Bij een valpartij op meer dan vijf kilometer van de streep ging onder andere Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) onderuit op de gladde wegen.

Op een dikke kilometer van de streep werd het viertal bij de kraag gevat. In de sprint die volgde, was Sagan door zijn goede bochtentechniek degene die het meeste overhield.