Dit weekend: NK masters in Utrecht

Dit weekend: NK masters in Utrecht

In de aanloop naar de Tourstart op 4 juli, is er de komende weken in en rond Utrecht veel te doen op wielergebied. Dit weekend staan bijvoorbeeld de Nederlandse kampioenschappen voor masters op het programma. Dat wordt verreden op het Nedereindse Berg-parkoers in Utrecht.

Het rondje van ruim twee kilometer heeft een prima reputatie en staat door de toch stevige hoogteschillen en altijd aanwezige wind ook bekend als 'zwaar'. Het zal volgens organisator Jan Nieuwenhuysen van wielervereniging Het Stadion leiden tot een mooie strijd, net als twee jaar geleden toen het NK masters op dezelfde plek werd gehouden.

Er wordt gereden in verschillende categorieën; 30+, 40+, 50+ en 60+. Bijzonder is dat voor het eerst ook de vrouwen in diverse mastercategoriën zullen strijden om de fel begeerde rood-wit-blauwe kampioenstrui.

De mannen 40+ bijten om 9.00 uur het spits af. Ze rijden 83 kilometer, wat betekent dat het publiek het peloton 36 keer voorbij kan zien razen. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten door de 30- plussers.

Meer informatie is te vinden via www.wvhetstadion.nl