HomeNieuwsNederlandse junioren op dreef in Nations Cup

Nederlandse junioren op dreef in Nations Cup

Talentcoach Piet Kuijs keerde zondag tevreden terug naar huis vanuit Zwitserland,  waar de afgelopen dagen met de Tour du Pays de Vaud  een Nations Cup-wedstrijd voor junioren was verreden. De Nederlandse selectie streed in alle etappes van deze klimkoers van voren mee, waarbij met name de eerstejaars junioren Nils Eekhof (archiefbeeld) en Lars van den Berg positief verrasten. Eekhof plaatste in de slotetappe nog bijna de kers op de taart, maar greep nipt naast de ritzege met een tweede plaats. Wel werd hij zesde in het eindklassement en tweede in het jongerenklassement.

Kuijs zag de afgelopen decennia de nodige talenten passeren en was ook in deze vierdaagse Zwitserse etappekoers benieuwd wat hij mocht verwachten van de Nederlandse junioren. ,,Bij beloften en bij profs kun je een soort prognose uitspreken, weet je vooraf vaak welke renners wel of niet voor de zege mee kunnen doen. Maar met junioren – zeker met eerstejaars – moet je jezelf laten verrassen Dat is hier op een positieve wijze gebeurd en daar zijn we natuurlijk blij mee. Het is een eerste teken dat die jongens in de bergen uit de voeten kunnen, al is het nog te vroeg om direct al halleluja te roepen over nieuw ontdekt klimtalent. Maar hun optreden hier en het feit dat die jongens het ook in de tijdrit prima deden, stemmen mij wel zeer tevreden.”

 

Sterke Eekhof
Met een zevende, achtste, elfde en tweede plaats sprong Eekhof er het meest uit, maar Van den Berg presteerde in de individuele tijdrit weer overtuigend met een achtste plaats. Beide renners streden in de lastige slotetappe tot het einde toe mee om de dagzege. Kuijs: ,,Na de tweede klim bleven er voorin 24 man over, daar viel voor ons helaas na een valpartij Kevin Inkelaar uit weg. In het slotuur reed Van den Berg met vijf anderen weg uit die groep en daarachter moesten alle zeilen bij gezet worden door de Amerikaanse klassementsleider Costa en ook de Zwitsers om die groep met klassementsmannen terug te halen. Op vijf kilometer van de streep werden die vluchters helaas ingerekend, maar uiteindelijk zaten we met Eekhof nog heel dicht bij de dagwinst. Maar ook zonder die ritzege kijk ik positief terug op deze wedstrijd.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...