Boelen en Van Regenmortel pakken eerste Nederlandse titel streetrace

Boelen en Van Regenmortel pakken eerste Nederlandse titel streetrace

Toen twee jaar geleden voor het eerst een officieel NK Strandrace werd gehouden, miste Jeroen Boelen de primeur van de eerste nationale titel ooit op een haar na. Pinkstermaandag was het tijdens het eerste KNWU NK Streetrace wel raak voor de 37-jarige coureur van Betch.nl-Superior. De Brabander werd in de straten van een sfeervol Goirle verdiend de eerste officiële Nederlands kampioen, door na een ijzersterke race veldrijders Micki van Empel en Patrick van Leeuwen voor te blijven. Bij de vrouwen won Laura van Regenmortel, voor de jonge Julia Boschker en de ervaren Laura Turpijn.

“Heel erg mooi om zo’n eerste titel te winnen”, vertelde Boelen. “Het is ook voor mij mijn eerste trui die ik win op de mountainbike. Ik ben er erg blij mee.”

Alleen de veldrijders Van Leeuwen, Van Empel (officieus wereldkampioen streetrace) en Mitchell Huenders konden Boelen in de beginfase van de race volgen. De laatste twee kregen het echter ook zwaar en daardoor bleef Boelen met Van Leeuwen over. “Ik merkte al wel dat ook Patrick er nog op hangen en wurgen bijzat", zei de latere winnaar. "Ik hoefde hem voor mijn gevoel niet per se los te rijden. Ik had er vertrouwen in dat ik hem in de slotfase of anders eindsprint zou kunnen verslaan.”

Maar van een eindsprint kwam het niet. In de grote zandbak op het parcours ging Boelen in de fout. "Ik liep een beetje vast, maar kon nog net door blijven fietsen. Een beetje sneu voor Patrick, want die moest wel van de fiets af en volgens mij had-ie ook nog iets met zijn fiets. Maja, ik kan dan natuurlijk niet wachten. Wel zonde dat we het niet op een andere manier uit konden vechten."

Boelen kwam  solo over de streep, Van Leeuwen verspeelde door de problemen in de zandbak ook nog de tweede plek aan Van Leeuwen.