Beemer en Terpstra beste Nederlanders in World Cup Nove Mesto

Beemer en Terpstra beste Nederlanders in World Cup Nove Mesto

De eerste World Cup MTB van 2015 is een prooi geworden voor Jaroslav Kulhavy. De coureur van Specialized rekende in Nove Mesto, in zijn eigen Tsjechië, in de slotfase af met de Zwitser Nino Schürter. Derde werd de Franse wereldkampioen Julien Absalon. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis. Frank Beemer (Incassonet) was op de 34e plek de beste landgenoot.

Beemer reed lang in de top dertig en zelfs even in de top twintig, maar in de laatste twee rondes verspeelde hij veel tijd en liefst vijftien plekken. Michiel van der Heijden (Scott-Odlo) was in zijn eerste werelbeker bij de elites goed weg en kwam na de startlus als twaalfde door, maar hij blies zich op en haalde uiteindelijk maar net de top vijftig (49e). “Ik was iets te enthousiast”, liet de Brabander  weten.

Hans Becking (Betch.nl-Superior) had geen goede dag. De nummer 32 van de wereld finishte als 74e.  Rudi van Houts ging niet van start, Erik Groen (MPL-Specialized) werd een ronde voor het einde uit koers gehaald en geclassificeerd op plek 91 van in totaal bijna 150 starters.

VrouwenBij de elite-vrouwen ging de zege naar Jolanda Neff. De Zwitserse van Stöckli bleef de Noorse Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (Multivan-Merida) één seconde voor. Het brons was voor de Franse Pauline Ferrand-Prevot van het Nederlandse Rabo-Liv-team.

De Nederlandse vrouwen kwamen in het spel der toppers niet voor. Anne Terpstra reed vrijwel de hele wedstrijd op plek 33 en kwam ook op die positie over de streep. “Het is wel eens beter gegaan”, zei de Nederlands kampioene van Habitat. Hielke Elferink reed in het begin in de top veertig en in de top vijftig, maar kwam uiteindelijk als 54e binnen.

BeloftesBij de belofte-mannen was Thijs Zuurbier op plek 24 de best geklasseerde Nederlander. Milan Vader en Jeroen van Eck vielen uit. De beste prestatie van de Nederlandse selectie kwam op naam van Annemarie Worst. Zij werd zaterdag veertiende bij de belofte-vrouwen.