Porte: 'Ik ben nog niet in het rood gegaan'

Porte: 'Ik ben nog niet in het rood gegaan'

De Giro d'Italia verloopt voor Richie Porte vooralsnog geheel volgens plan. De kopman van Team Sky staat na negen etappes keurig derde met slechts 22 seconden achterstand op klassementsleider Alberto Contador. De Australiër is de eerste week goed doorgekomen, zo vertelt hij aan Cyclingnews. ,,Het was niet gemakkelijk, maar ik voel me comfortabel. Ik ben nog niet in het rood hoeven gaan en zo zie ik het graag in de eerste week."

De eerste negen etappes in deze Ronde van Italië werden gekenmerkt door het aanvallende koersgedrag van Astana, dat met Fabio Aru de nummer twee in de algemene stand in huis heeft. ,,Astana maakt de wedstrijd erg hard. Dat bevalt me eigenlijk wel", bekent Porte. ,,Ik had verwacht dat Tinkoff-Saxo de wedstrijd hard zou maken, maar ook nu is onze ploeg op de achtergrond kunnen blijven."

De tactiek van Aru en zijn ploeggenoten is volgens Porte niet al te slim. ,,Aru en Landa hebben tot nu toe al het aanvallende werk gedaan. Maar dat is totaal niet logisch, zo aanvallen in de eerste week van een grote ronde. Dat betaal je meestal terug, wellicht in de derde week. We zullen zien wat er zal gaan gebeuren."