Contador: 'Ik word elke dag wat sterker'

Contador: 'Ik word elke dag wat sterker'

Alberto Contador is vol vertrouwen voor het restant van deze Ronde van Italië, waarin de Spanjaard van Tinkoff-Saxo momenteel aan de leiding gaat. ,,Ik word sinds mijn valpartij elke dag wat sterker. Mijn trapfrequentie was zondag alweer veel normaler dan tijdens de etappe naar Campitello Matese."

Met negen etappes achter de rug staat Contador er vooralsnog goed voor. De voorsprong van de rozetruidrager op concurrenten Fabio Aru en Richie Porte bedraagt respectievelijk drie en 22 seconden. ,,Ik ben tevreden over mijn positie in het algemeen klassement. Ik sta voor op mijn rivalen en zij zullen iets moeten ondernemen. Toch is het waar dat de Giro pas net is begonnen."

De statistieken wijzen uit dat als Contador de leiderstrui in een grote ronde verovert, hij die nooit meer uit handen geeft. Toch zou dat in deze Giro zomaar eens voor de eerste keer het geval kunnen zijn, meent de 32-jarige ex-Tourwinnaar. ,,Misschien komt er dit jaar wel verandering in die traditie, aangezien Richie Porte heel sterk is in de tijdrit. Gelukkig zijn er genoeg etappes waarin ik de roze trui weer zou kunnen heroveren.  Het zijn in ieder geval slechts statistieken."