Kruijswijk: 'Ik heb er het maximale uitgehaald'

Kruijswijk: 'Ik heb er het maximale uitgehaald'

De tweede plaats die Steven Kruijswijk zondag in de negende etappe van de Giro d'Italia bereikte, was volgens de renner van Lotto-Jumbo het hoogst haalbare. ,,Ik heb er in de finale het maximale uitgehaald", zei hij op de ploegwebsite van de Nederlandse WorldTour-formatie.

Kruijswijk was aanvankelijk zelfs helemaal niet van plan om weer aan te vallen, na zijn inspanningen van een dag eerder. ,,Na een halfuurtje koers voelde ik dat ik best goede benen had en ben ik weer in de aanval gegaan. Ik voelde mijn inspanning van gisteren wel, het explosieve was er vanaf. Daardoor moest ik het in de bergsprints ook afleggen."

Ondanks dat belandde de 27-jarige Brabander dus ook gisteren in de spits van de koers. ,,Aan het einde van de rit was ik niet de enige die stuk zat. Helaas was de tweede plaats toen al nog maar het hoogst haalbare, maar dat had ik vanochtend nooit verwacht. Ik voelde de inspanning van gisteren in mijn benen en in mijn rug. Dan is doorgaan een mentale kwestie. Ik ben daar taai genoeg voor. Ik voel me ook gewoon heel goed en daarom ben ik hier. Hopelijk rolt die overwinning er deze Giro nog uit, want ik denk dat ik het in me heb."

We spraken Kruijswijk vlak voor de start van de Giro.

https://youtu.be/kt0I-A0UTEs