Langste Girorit is voor Ulissi

Langste Girorit is voor Ulissi

Diego Ulissi is winnaar  geworden van de langste rit van de Giro, over 264 kilometer van Grosseto naar Fiuggi. De renner van Lampre-Merida was op de licht hellende slotstrook aan het eind van rit zeven duidelijk de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. De Spanjaard Juan José Lobato (Movistar) werd tweede, voor voormalig rozetruidrager Simon Gerrans (Orica-GreenEdge).

Ulissi ging na de streep helemaal uit zijn dak, kuste het asfalt en knuffelde zijn ploeggenoten uitbundig. De Italiaan kende een roerige periode. Een jaar geleden won Ulissi twee ritten in de Giro, om vervolgens positief te testen op salbutamol. Dat leverde hem een schorsing van een half jaar op. Zijn team Lampre-Merida bleef hem al die tijd steunen.

Alberto Contador blijft voor de derde dag in het roze. De Spaanse topfavoriet had ogenschijnlijk geen serieuze hinder van zijn schouderblessure en kwam zonder problemen in de eerste groep over de streep. Zijn ploeg Tinkoff-Saxo dreef het tempo in de finale nog flink de hoogte in, met Contador comfortabel in het wiel van Ivan Basso en Michael Rogers.