Viviani vloert Hofland in de Giro

Viviani vloert Hofland in de Giro

Elia Viviani is winnaar geworden van rit twee van de Giro d'Italia. De Italiaan van het Britse Sky snelde in de laatste meters voorbij Moreno Hofland, die op weg leek naar ritwinst. Voor de Brabander van Lotto-Jumbo restte de ondankbare tweede plaats. André Greipel, die derde werd, ging de sprint van ver aan. Hofland remonteerde de Duitser knap, maar moest dus toch buigen voor Viviani. Michael Matthews kwam als zevende over de streep en nam dankzij die klassering de roze trui over van land- en ploeggenoot Simon Gerrans. De Australiërs van Orica-GreenEdge wonnen gisteren de ploegentijdrit.

Vijf man bepaalden het beeld van de dag in de etappe van Albenga naar Genua, over 177 kilometer. Bert-Jan Lindeman was een van die vijf en de renner van Lotto-Jumbo hield er de blauwe bergtrui aan over. Lindeman won op de enige helling van de dag de punten voor het bergklassement.

In de finale waren er meerdere valpartijen. AG2R-kopman Domenico Pozzovivo, een van de kandidaten voor het podium, verloor door een val een minuut en negen seconden.